Alle vacatures Print Solliciteer
EnglishNederlands

Vacature

Senior Propositie Specialist
essent - NL, Den Bosch

Onze ambitie is duidelijk: nummer 1 zijn en blijven in de alsmaar veranderende wereld van energie en gas. Jij bent in topvorm voor de vacature Senior Propositie Specialist in Den Bosch.

De energiemarkt innoveert. Essent zorgt ervoor dat klanten op een simpele manier instappen op deze innovaties. Als productontwikkelaar zie je kansen in de markt en die vertaal je in haalbare proposities. Je bouwt (digitale) prototypes en MVP’s, die je test bij klanten en in onze sales-kanalen. Proposities die positief getest zijn, krijgen een knallende introductie, die jij samen met het marketing-team voorbereidt. Je werkt dus van idee tot introductie. Samen met het CVP-team (customer value propositions) ben je verantwoordelijk voor het realiseren van nieuwe proposities via ons productontwikkel-proces. Een uitdagende functie waarin je bijdraagt aan de toekomst van Essent en energie leuker maakt voor onze klanten!

De uitdaging, die gaan we samen aan

Zet je samen met ons de energiewereld op zijn kop? Jij bent dé expert die de commerciële performance gaat beïnvloeden met nieuwe proposities. Dit kan zijn op het gebied van productbundeling, dynamic pricing, nieuwe features voor onze apps of proposities voor klanten die zelf stroom opwekken. Je belangrijkste taak is het ontwikkelen, testen en pilotten van nieuwe kansrijke proposities. Dat doe je stap-voor-stap, waarbij je inzicht creëert in klant-feedback, commerciële, financiële en technische haalbaarheid. Je treedt op als product owner van een multidisciplinair ontwikkelteam en je enthousiasmeert je stakeholders met de learnings die je opdoet.

Als Senior Propositie Specialist maak jij het verschil als het gaat om:
 • Ontwikkelen, testen en pilotten van nieuwe C+ proposities (producten, diensten, apps)
 • Creatieve oplossingen bedenken gedreven vanuit data, klant- en marktinzichten
 • Vertalen van die ideeën in concrete stappen en haalbare business cases
 • Multidiscliplinair samenwerken bij het opstellen en uitvoeren van de ontwikkel-roadmap
 • Nemen van de verantwoordelijkheid voor on time in full delivery van producten in eigen aandachtsgebied
 • Overtuigingskracht over het stoppen, accelereren en schalen van initiatieven
 • Borgen en het nemen van de verantwoordelijkheid voor het neerzetten van een goede klantervaring. Dit doe je door het opzetten van customer journeys voor nieuwe proposities in samenwerking met het CX-team
 • Adviseren van de tactische prijsstelling van proposities en producten op basis van de marktanalyse in lijn met de wet- en regelgeving

Wij zijn Essent
Marktleider in het leveren van energie en gas in Nederland. Een positie waar we trots op zijn. Elke dag vinden we weer slimme manieren om als één team de beste te zijn. We hebben focus, eigenaarschap en discipline. Met onze rechtdoorzee-mentaliteit weten wij miljoenen consumenten en ondernemers aan ons te binden. Niet alleen met energie en gas, ook met energie-gerelateerde producten en diensten. Wij wachten niet tot morgen. Als onderdeel van E.ON en met onze merken als energiedirect.nl en PowerHouse maken we impact voor onze klanten. Kortom, samen betaalbare energie-oplossingen bereikbaar maken voor iedereen.

Je versterkt het team C+ Activation. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor een maximale klantwaarde over alle merken en kanalen. Jullie pakken de end-to-end regie op sales voor Essent, Energiedirect.nl en Essent Zakelijk. Wij hebben de ambitie om meer dan 30% marktaandeel te realiseren en delen de ‘winner takes it all’ mindset.

Jij rapporteert aan de Teammanager C+ CVP Essent binnen de afdeling Essent.

Jij bent Essent
Werken als één team om onze klanten voor ons te winnen. Dat geeft pas een energieboost. Met jouw eigenaarschap en expertise weet je mensen te overtuigen. Of juist niet! Want je gaat alleen voor successen die ertoe doen. Door continu kritische vragen te stellen en de spiegel voor te houden ziet het team jou als kartrekker. Met jouw overtuigingskracht steek je anderen aan om iedere dag de beste resultaten te leveren. Haal je het beste uit de klant en dus voor Essent? Dan heb jij het totaalplaatje als je ook in het bezit bent van:
 • Minimaal wo werk- en -denkniveau
 • Minimaal 6 jaar werkervaring met een hbo-diploma. Bij een wo-diploma minimaal 4 jaar werkervaring
 • Bewezen trackrecord in productmanagement en propositieontwikkeling, bij voorkeur binnen commodity/dienstverlening
 • Ervaring met projectmanagement en met het uitvoeren van kwantitatieve analyses voor product-/propositieontwikkeling

Verder heb je een sterke beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal. Dit komt goed van pas met jouw adviserende rol om de werkzaamheden te optimaliseren van jouw eigen afdeling en processen. Daarnaast ben je zeer analytisch die je geregeld inzet bij het uitvoeren van de kwantitatieve analyses.

We scoren niet zonder doel
Je gelooft in jezelf, het team en het bedrijf. En wij? Wij belonen jou voor al het harde werk. In geld, kansen en persoonlijke groei. Omdat jij altijd het beste levert voor onze klanten bieden wij jou (o.b.v. 40 uur per week):
 • Een baan bij een leidend Europees energiebedrijf die altijd in beweging is. We blijven groeien, ontwikkelen en innoveren
 • Een brutomaandsalaris tussen € 4.049 en € 5.784, nauwkeurig afgestemd op jouw niveau
 • Een eindejaarsuitkering om onze waardering nog meer uit te spreken
 • 30 vakantiedagen
 • Alle faciliteiten om goed te werken. Zowel thuis als op kantoor
 • De kans om te werken met onze House-in-Order Lean-methodiek
 • Een inspirerende kantooromgeving op een toplocatie in Den Bosch. We raden je zeker aan om met het openbaar vervoer te komen. Het Centraal Station Den Bosch is namelijk maar 850 meter lopen! Een fijne extra: je ontvangt dan een NS Business Card van ons. Toch reizen met eigen vervoer? Dan krijg je een kilometervergoeding
 • Een breed scala aan ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Interesse?
Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Zie je de vacature niet meer op werkenbijessent.nl, jammer: solliciteren is niet meer mogelijk. Interimmer of bureau? Als we jullie nodig hebben weten wij jullie wel te vinden.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 28-10-2019
Standplaats Den Bosch
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 36 - 40
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €4.049 - €5.784
Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Energie & Nutsvoorziening
Provincie(s) Noord-Brabant
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ian van der Enden
Telefoon +31611640464

Vestigingsplaats

Solliciteer